Oj, nu blev det något fel
Försök igen
Dina uppgifter är skickade
Fortsätt
Norrlands nya landmärke

Träkronan blir en naturlig mötesplats, ett utflyktsmål och ett landmärke som ger avtryck även utanför Norrlands och Sveriges gränser. Förutom regionens modernaste shopping kommer vi bygga exklusivt boende i stadsradhus med innergårdar och ett unikt designat hotell med skybar och högsta utsikten i Piteå.

20141219_Gatuvy_Piteå_Nyafasader_610x698

Vi har bestämt oss
Vi vill inte stå och titta på när våra grannstäder fortsätter utveckla handel och boende. Vi vill göra något för att erbjuda ett större mervärde för alla som handlar, bor i eller besöker Piteå. Redan från början var vi tydliga med oss själva och övriga projektdeltagare – Om vi inte kan ta ut svängarna ordentligt är det bättre att vi väntar. För vi vill skapa något nytt som verkligen ger avtryck. Inte bara i Piteå utan i hela regionen.

Piteås nya stadsdel
Vi ska inte renovera en galleria. Vi ska skapa en ny stadsdel. Träkronan ska bli ett spännande tillskott till stadskärnan. En naturlig mötesplats med attraktiv shopping, nya lägenheter och stadsradhus med loftgångar och innergårdar som skapar en unik boendemiljö mitt i centrala Piteå. Träkronan kommer utveckla den mysiga Piteåkaraktären och kombinera miljötänk och variationsrikedom med en unik design som blir ett bestående landmärke för Piteå.

20141219_Innergård_Piteå_Ny_610x698

Landmärket
Träkronan blir inte bara Piteås stolthet utan även en fyr mot omvärlden. Norr- och Västerbotten får ett nytt utflyktsmål för shopping och weekendresor och bidrar till ett mer levande Piteå året runt. Det karaktäristiska hotellet med skybar och stans högsta utsikt hjälper till att skapa ett landmärke som lockar, lovar och levererar. Juvelen i kronan, mitt i trästaden Piteå.