Oj, nu blev det något fel
Försök igen
Dina uppgifter är skickade
Fortsätt
Nyheter
31 Oct 2017
​Espresso House etablerar sig i Piteå och Småstaden
Espresso House kommer att öppna en coffee shop i shoppingcentret Småstaden i Piteå. Lokalen ligger efter stadens gågata och är på ca 450 m². – Piteå är en spännande stad för Espresso House att etablera sig i och vi är väldigt glada över samarbetet med Skoogs Fastigheter. Vi ser stor potential i stadskärnan, och har fått till ett perfekt läge för vår verksamhet. Vi ser fram emot att öppna en coffee shop i världsklass, säger Johan Gederberg, Etableringsansvarig, Espresso House.

Läs mer

06 Sep 2017
KUST Hotell nominerat till miljöpris
KUST Hotell & Spa är nominerat till Årets Miljöpris på Betonggalan 2017. Priset delas ut till en person, ett företag eller en institution som under året aktivt bidragit till miljöförbättrande åtgärder eller kunskaper som inspirerar till miljöförbättring där betong varit en viktig del.

Läs mer

16 Jun 2017
KICKS satsar på ny butik i Småstaden
Kosmetikkedjan KICKS investerar i ny butik och butikskoncept i Småstaden, Piteå. I samband med detta byter man också lokal från sin befintliga vid Storgatan, till ett nytt läge inne i shoppingcentret.

Läs mer

22 Mar 2017
Stora Byggpriset 2016 gick till Skoogs
Syskonen Skoog tog i fredags emot Stora Byggpriset 2016 för sina år som samhällsbyggare i Piteå, fastighetsägare samt satsningen av det nya designhotellet KUST Hotell och Spa i Piteå.

Läs mer

18 May 2016
Bastu på taket
Visste du att på KUST Hotell & Spas uteterrass kommer det att finnas en bastu? Med fin utsikt över centrala Piteås hustak förstås! Vill du veta mer om vad KUST har att erbjuda? Upptäck www.hotellkust.se

Läs mer

04 May 2016
Järnspisens Matbod flyttar in kvarteret Träkronan
Från mitten av juni kan Piteborna frestas av lokalproducerade läckerheter, svenska ostar och andra genuina mathantverk när Järnpisens Matbod öppnar i Småstaden (Uddmansgatan 5, Indiskas gamla lokaler) Event, matkurser, provningar och temamiddagar kommer att erbjudas och är redan nu bokningsbara direkt www.jarnspisenpitea.se.

Läs mer

17 Mar 2016
Snart redo för inflyttning!
Nu återstår det inte många dagar innan det är dags för de första hyresgästerna att flytta in i sina lägenheter på Lillbrogatan 4. Under nästa vecka kommer ytterdörrar och räcken på loftgångarna på plats. Invändigt är det mesta klart och redo för inflyttning!

Läs mer

03 Mar 2016
Utsikt från 15:e våningen
Hög upp i det blå! Nu börjar snart alla glaspartierna på våning 15 att vara på plats. Vilken utsikt gästerna i restaurang Tage och hotellets skybar kan se framemot!

Läs mer

02 Feb 2016
Full fart på hotellbygget!
Fullt ös i hotellbygget! Vi har kommit upp i en skön innetemperatur och jobbar febrilt med att sätta upp gipsplattor på våningarna 4-7 för att förbereda för målarna som anländer under kommande vecka. Vidare är det mycket jobb med isolering av rör, ventilation och installation av sprinklersystem. Golvet i entrévåningen är nu isolerat och gjutet. Högre upp är vi klara med förberedelserna för montaget av restaurangens glaspartier.

Läs mer

29 Dec 2015
God Jul & Gott Nytt År
Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer

24 Nov 2015
Tage blir Piteås nya höjdarställe
Den nya restaurangen i KUST Hotell & Spa kommer att heta Tage. Namnet kommer från grundaren av Skoogs, d.v.s. den koncern som nu bygger och kommer att driva hotellet. Här kommer gästerna att kunna äta och dricka på toppnivå i en av Norrlands högst belägna restauranger.

Läs mer

11 Nov 2015
Ett rum med utsikt
Mycket har hunnit hända i under de senaste 6 månaderna. Nu har vi äntligen nått den 15:e och sista våningen av KUST Hotell och Spa. 53 meter högt och med utsikt över Piteå stad, 97 rum, konferensavdelning, skybar, restaurang, och spa. Detta kommer att bli ett hotell utöver det vanliga! Öppnar sommaren 2016.

Läs mer

22 Oct 2015
Piteälven är den röda tråden i nya hotellet
KUST Hotell & Spa blir namnet på det nya, 15 våningar höga hotellet som är en del av projekt Träkronan, mitt i Piteå. Innehållsmässigt är Piteälven, från fjällen i norr till havet och kusten i söder, den röda tråden som löper genom hela hotellkonceptet. Den personliga tolkningen av älvdalen kommer gäster att möta på en rad sätt: genom berättelser och aktiviteter, i produkter och erbjudanden såväl som i den fysiska gestaltningen i inredning, med materialval och färger och som smaker i restaurang och bar.

Läs mer

10 Sep 2015
Visning av lägenhet i kvarteret Träkronan
ÖPPET HUS 12/9, 15/9 och 22/9: Nu har du möjlighet att besöka vår fina visningslägenhet i kvarteret Träkronan. Stilfullt inredd av Rickard Lantz på MIO.

Läs mer

19 Aug 2015
Carina Wiklund blir hotellchef för Skoogs nya hotell
Projekt Träkronan fortskrider, och hotellet som är en av hörnstenarna i kvarteret håller på att ta form. Skoogs Handels AB har nu nöjet att presentera den glädjande nyheten att Carina Wiklund tackat ja till rollen som hotellchef.

Läs mer

11 Aug 2015
H&M storsatsar och flyttar till Träkronan i Piteå
Det är sensommar och högtryck för projekt Träkronan. Skoogs Fastigheter AB har nöjet att presentera den glädjande nyheten att H&M byter lokal i Piteå och utökar sin yta till 2200 kvadratmeter som ny hyresgäst i Träkronan/Småstaden. Samtidigt pågår förhandlingar med flera andra intressanta etableringar.

Läs mer

01 Jul 2015
Lägenheter redo för inflyttning
Idag hälsar vi våra första hyresgäster varmt välkomna till Träkronan! De första lägenheterna är redo för inflyttning, och vi smygkikade in i en av 2:orna.

Läs mer

01 Jul 2015
Kvarteret från ett fågelperspektiv
Flera tuffa men vansinnigt roliga ronder har passerat i projekt Träkronan. Nu sjunker vi strax ned i ringhörnan för lite vila, vätska och omplåstring innan vi sätter igång igen. Bygget står faktiskt bara stilla i två veckor i sommar. Innan alla smiter iväg på semester tänkte vi få visa er projekt Träkronan från ett fågelperspektiv! Se filmen genom att klicka på knappen nedan.

Läs mer

24 Jun 2015
Nu gjuter vi takterassen
God morgon! Vi börjar dagen med en bild från bygget. Idag gjuter vi befintlig takterrass.

Läs mer

23 Jun 2015
Badrumsmoduler sätts på plats
I hotellbygget har vi nu börjat sätta moduler med badrum på plats. De här modulerna är helt färdiga med kakel, klinker och all badrumsutrustning på plats – bara att ansluta till vatten, ventilation och el! Det är första gången vi testar denna lösning så det är faktiskt lite spännande. Naturligtvis sparar det mycket tid på byggplatsen och som bekant är det många våtutrymmen i ett stort hotell…

Läs mer

18 Jun 2015
Trevlig midsommar
Vädergudarna är med oss, äntligen lite sol! Vi hoppas att ni får en fantastisk mysig midsommar, med jordgubbar, sill, dans kring midsommarstången och allt annat som hör till. Trevlig helg till er alla!

Läs mer

15 Jun 2015
Ny butikslokal ut mot Hamngatan
Så här fortskrider arbetet med vår nyaste butikslokal. En jättefin lokal med stora fönster ut mot Hamngatan.

Läs mer

02 Jun 2015
Snart klara för inflyttning
Nu börjat det närma sig. Bygget går framåt i rask takt. Den första juli ska 15 av dom nya lägenheterna stå klara. Ytskiktet i samtliga (invändigt) färdigställs nu och snart är köken på plats.

Läs mer

28 May 2015
Nu bär det uppåt
Idag påbörjas det tredje av totalt 15 våningsplan på det nya hotellet. Tänk att nästa sommar kommer hotellet, om allt går enligt planerna, att stå klart!

Läs mer

22 May 2015
Dom nya lägenheterna växer fram
Mycket händer även innanför kulisserna på bygget. Laserpasset kommer väl till pass när de nya innertaken ska på plats i de 15 första toppmoderna hyreslägenheterna i Träkronan. Här ställer Johan Risberg från Nåiden in de rätta måtten

Läs mer

20 May 2015
Hyresrätter med det lilla extra!
I Träkronan kommer vi att erbjuda tvåor, treor, fyror och femmor på 56kvm-133 kvm. Ledorden i utformningen av de nya bostäderna är kvalitet, välplanerat och modernt.– ett boende för dig som inte vill tumma på kvalitet och standard.

Läs mer

29 Apr 2015
Hemtex öppnar portarna till sin nya butik
En stor milstolpe i Träkronan-projektet. Nu är den första "nya" butikslokalen i Småstaden äntligen klar och igår öppnade Hemtex upp portarna till sin nya fina butik.

Läs mer

22 Apr 2015
Vi fortsätter att utveckla ytorna i Småstaden
Att utveckla shoppinggallerian Småstaden samtidigt som det är "business as usual" är en spännande utmaning. Nu vill vi visa er ett smakprov från de nya toaletterna som blir klara lite senare i vår. Här kommer det även att finnas ett rogivande amningsrum/skötrum där skogen är högst närvarande...

Läs mer

20 Apr 2015
Nu är vi redo – de första 15 lägenheterna i projekt Träkronan är snart redo för inflytt!
På torsdag den 23 april kl. 19 släpper vi äntligen 15 genomtänkta och välplanerade tvåor, treor, fyror och en femma på Storgatan 57 i Piteå. Ledorden i utformningen av de nya bostäderna i projekt Träkronan är kvalitet, välplanerat och modernt.

Läs mer

14 Apr 2015
Restaurang CG och Skoogs Handel inleder samarbete
Äntligen får vi berätta: Prisade Restaurang CG i Luleå blir vår samarbetspartner för allt som rör mat och dryck i det nya 15 våningar höga hotellet. Piteåbor och gäster kan förvänta sig mat- och dryckesupplevelser på helt ny höjd.

Läs mer

31 Mar 2015
Klart med en ”nygammal” hyresgäst...
Hemtex till nya lokaler! Ytterligare ett nytt hyreskontrakt i Träkronan-projektet är klart. Hemtex satsar på en ny och större lokal i f d Elkedjans lokaler i Småstaden. Det innebär alltså att butiken, som kommer att inredas med ett nytt och uppgraderat butikskoncept, flyttar till nya lokaler ”vägg i vägg” med de nuvarande. Flytten sker i slutet av april men redan i morgon den 1 april börjar flyttrean.

Läs mer

11 Mar 2015
Vi bygger upp igen
Rom byggdes inte på en dag - och inte Träkronan heller. Men vi är i alla fall på god väg. Nu är de första riktigt stora väggblocken på plats. Det känns fantastiskt att inte bara riva och gräva - vi börjar också bygga upp igen!

Läs mer

04 Mar 2015
Nu händer det grejer efter Lillbrogatan
Trapphus, pelarkonstruktioner är gjutna och golv/tak är på väg att komma på plats. Snart demonteras skyddstältet på taket och den översta våningen är tät. Enbart i detta hus är det nu ett 20-tal man på plats som arbetar hårt på alla våningar.

Läs mer

26 Feb 2015
Det nya hotellet tar form
Just nu letar vi inspiration. Vi klämmer, känner och testar oss fram, kring färger, former och material för det nya hotellet. Så otroligt roligt och vilken spännande resa vi har framför oss!

Läs mer

26 Feb 2015
Vi lägger grunden för de nya lägenheterna
Så var grunden till det första trapphuset för Träkronans nya lägenheter, gjuten och klar. Det börjar arta sig!

Läs mer

13 Feb 2015
Ett spa med utsikt
Så här kommer utsikten att se ut från spaavdelningen i det nya hotellet. Inte så dumt eller hur? Bilden är tagen av en väldigt modig man - nämligen vår kranförare. Trevlig helg!

Läs mer

05 Feb 2015
Puls, hjärta och mer shopping
Som en del i projekt Träkronan utvecklas också shoppingen i Piteås hjärta - med både större och bättre butiksytor. Nu kan vi dela ett smakprov och visualisering på hur det nya Småstaden kommer att se ut. En mix av det gamla och nya.

Läs mer

05 Feb 2015
Vi utvecklar shoppingen i Piteås hjärta
Nu kör vi igång på allvar inne i Småstaden. Äntligen börjar renoveringen och ombyggnationerna inne i Småstaden att ta fart. Vi förbättrar för befintliga hyresgäster och förbereder för nya. Mycket är på gång, så håll utkik för mer nyheter.

Läs mer

09 Jan 2015
Bygglovet klart för Träkronan!
Nu har Piteå kommun gett tummen upp till byggplanerna för Träkronan. Juvelen i kronan – det 53 meter höga hotellet – kommer att ha en träliknande fasad av betong och aluminiumprofiler. Högst upp på hotellet blir det en skybar och restaurang med utsikt över Piteå stad!

Läs mer

07 Jan 2015
Dagens godaste nyhet!
Äntligen kan vi meddela att det första nya hyreskontraktet i Träkronan-projektet är klart. Det är Systembolaget som fattat beslut att satsa på en helt ny och större butik i hörnet Storgatan/Lillbrogatan.

Läs mer

22 Dec 2014
God Jul & Gott Nytt År!
Nu tar vi julledigt och passar på att önska er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

Läs mer

04 Dec 2014
De nya bostäderna tar form
Val, val och åter val. Just nu söker vi inspiration och tittar på möjliga materialval till de nya bostäderna i Träkronan! Vad skulle ni välja?

Läs mer

19 Nov 2014
Träkronan by night
En bild från bygget.

Läs mer

07 Nov 2014
Nu börjar det hända grejer
Rivningsarbetet fortsätter. Tak och väggar rivs och nu återstår bara skalet av den gamla byggnaden. Nästa vecka börjar vi också gräva på innergården igen!

Läs mer

21 Oct 2014
Bakom byggplanken
Mycket sker nu bakom Träkronans byggplank och vi vill så klart lyfta och säga tack till alla byggarbetare som gör ett så bra jobb! Först ut är Zebastian som jobbar med rivningsarbetet i Intersports gamla lokaler...

Läs mer

12 Sep 2014
Byggkranen på plats
Nu börjar bygget runt det nya kvarteret Träkronan ta fart på allvar. Byggställningar och byggkranar börjar komma på plats. Nu ser vi framemot en spännande och händelserik höst!

Läs mer

16 Jun 2014
Ny butiksmix växer fram i Småstaden
Nu tar ombyggnationen av Småstaden fart. Bygglovet är inlämnat och byggstarten beräknas till augusti. Under sommaren och hösten fastställs den nya planlösningen

Läs mer

05 Jun 2014
Vad gör Träkronan till ett spännande resmål?
”Träkronan med det nya hotellet måste bli unikt på både ut- och insidan för att ge besökarna en helt ny upplevelse. På så sätt kan Träkronan bidra till Piteås attraktionskraft och hjälpa till att göra staden till ett spännande resmål året om.”

Läs mer

30 May 2014
Bygglovsansökan inlämnad
Nu har bygglovsansökan för Träkronan lämnats in till kommunen. Vi håller tummarna för snabb handläggning så att vi kan fortskrida med våra planer så snart som möjligt.

Läs mer

15 Apr 2014
Är du intresserad av boende i Träkronan och vill tycka till?
Vi utför just nu en enkät med några frågor om hur vi kan göra utomhusmiljön extra trevlig för våra hyresgäster samt skapa en fin kvarterskänsla i området.

Läs mer

10 Apr 2014
Tårtkalas i Småstaden - tack alla Pitebor!
Idag har vi mycket att fira! Vi har inte bara fått grönt ljus på att bygga Träkronan utan vi har också nått fler än 1500 gilla på facebook. För att tacka alla fina pitebor för erat stöd avslutar vi denna vecka med ett tårtkalas! Imorgon fredag 11 april, från kl 11 bjuder vi på tårta i Småstaden. Vi serverar så långt det räcker.

Läs mer

10 Apr 2014
Nu bygger vi uppåt!
Det blev avslag för den senaste överklagan mot Träkronan. Därmed är det sista hindret undanröjt för det stora utvecklingsprojektet av kvarteret Örnen i centrala Piteå. ”Det känns helt underbart. Beslutet är en seger för ett framtida Piteå, en stad i tillväxt. Nu lägger vi in högsta växeln” säger Christina Skoog, vd, Skoogs Fastigheter AB.

Läs mer

19 Mar 2014
Ett litet smakprov
Arbetet med Träkronan går vidare. Det finns många spännande idéer och tankar kring vidareutveckling av Småstadens interiör. Här får ni ett litet smakprov av den moodboard som arkitekterna nu tar inspiration från.

Läs mer

14 Mar 2014
Det går upp och ned
Den Pitebo som tidigare överklagat detaljplanen men fått avslag hos både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen, har nu begärt prövningstillstånd hos mark- och miljööverdomstolen. - Det är tråkigt eftersom vi vill komma igång med bygget, men nu hoppas vi på en lika snabb handläggning som hos tidigare instanser, säger Christina Skoog.

Läs mer

24 Feb 2014
Glatt besked – överklagan avslagen
-Det känns väldigt bra att ärendet är avgjort och att det inte försenat projektet så mycket som vi befarade. Det säger Christina Skoog, vd på Skoogs Fastigheter om beskedet att mark- och miljödomstolen avslagit överklagandet av Piteå kommuns detaljplan med det nya höghushotellet i projektet Träkronan.

Läs mer

31 Jan 2014
Skoogs Fastigheter väljer Nåiden Bygg för Träkronan
Skoogs Fastigheter AB väljer Nåiden Bygg AB som partner i projekt Träkronan. Uppdraget löper över tre år och omfattar om- och tillbyggnad av Småstaden samt viss nyproduktion. Som mest kommer byggprojektet sysselsätta cirka 50 personer. Byggstarten är planerad till mitten av februari.

Läs mer

23 Jan 2014
Projekt Träkronan håller tempot uppe
Planläggningen av förädlingen och utbyggnaden av Träkronan, det vill säga hela kvarteret runt Småstaden, fortsätter. Nu inväntar Skoogskoncernen resultatet av överklagan som lämnats in till mark- och miljödomstolen. ”Trots fördröjningen som överklagan innebär, är intresset fortsatt stort för nyetableringar i Träkronan – det gäller både restaurang och handel" säger Christina Skoog, vd Skoogs Fastigheter AB.

Läs mer

14 Nov 2013
Förberedelser inför byggstart av Träkronan
I dag torsdag börjar Skoogskoncernen förbereda byggstarten för Träkronan, det vill säga kvarteret runt gallerian Småstaden, mitt i centrala Piteå. Det handlar om barktäckning inför kommande markarbeten och förstärkningar av befintlig byggnad. Byggstart av den kommersiella delen, som bland annat omfattar handelsytor, börjar efter årsskiftet. Totalt beräknas Skoogskoncernen investera cirka 300 MSEK i Träkronan, som under byggtiden kommer att sysselsätta drygt 100 personer.

Läs mer

17 Jun 2013
Piteås nya stadsdel. Norrlands nya landmärke.
Vi jobbar hårt för att Träkronan ska bli så bra som möjligt. Utvecklingen går framåt och förändringar och förbättringar sker. Vad tycker du om de färskaste inspirationsbilderna? Ge oss gärna feedback på facebook.com/trakronan

Läs mer

01 Mar 2013
Tyck till om Norrlandskustens häftigaste cityhotell!
I Träkronan finns planer på att bygga ett nytt, modernt cityhotell. En riktig ögonbrynshöjare och ett komplement till Tree Hotel och Ice Hotel. Nu vill vi ha förslag och idéer från dig om hur vi kan göra hotellet till en destination som lockar besökare från både när och fjärran? Vad tror du att tillresta turister vill se, mötas av eller uppleva? Vad ska hotellet innehålla? Lämna förslag på facebook.com/trakronan

Läs mer

25 Jan 2013
Vilka matställen vill du se i Träkronan?
Nu vill vi gärna också få in förslag på vilka matställen som ni skulle vilja se i Piteå. McDonalds och Bishops arms har vi sett nämnas några gånger men finns det fler? Vad kittlar era smaklökar? Gilla våran facebook sida och lämna förslag där. www.facebook.com/trakronan

Läs mer

02 Jan 2013
Förslag från dom lite yngre Piteborna
Även dom små har möjlighet att lämna förslag i våran utställningslokal i Småstaden. Vi konstaterar att träd och miljö verkar vara ett populärt tema och tackar för dom jättefina teckningarna. Det finns så mycket talang i Piteå!

Läs mer

21 Dec 2012
God Jul & Gott Nytt år!
God Jul & Gott Nytt år till er alla! Vi ser framemot ett spännande 2013.

Läs mer

20 Dec 2012
Se det snöar
Så snöar det i Piteå igen och vad kan därför passa bättre än en isskrapa med signatur Träkronan. Ni kan nu hämta upp ett gratis ex från våran utställningslokal i Småstaden. Ta det lugnt på vägarna under julledigheten!

Läs mer

12 Dec 2012
Lanseringen av projekt Träkronan
Här kan ni kika på en film från lanseringen av Träkronan. Lanseringen gjordes under en uppskattad kvartersfest i Småstaden.

Läs mer

06 Dec 2012
Vi vill höra från dig!
Idag har vi för första gången tömt Träkronans förslagslåda i Småstaden. Jättemånga spännande förslag från Piteborna - och mer vill vi ha! Har du vägarna förbi lokalen så se till att du lämnar ditt förslag om vad du vill se i Träkronan.

Läs mer

29 Nov 2012
Se filmen - Norrlands nya landmärke
Var ni på Träkronans lansering? Här kommer i alla fall en liten film som visades på scen...Vi siktar högt!

Läs mer

16 Nov 2012
Nytt landmärke med hotell
skybar och handelsplats
Skoogs Fastigheter AB investerar ca 300 MSEK i utvecklingen av en ny stadsdel runt gallerian Småstaden, mitt i centrala Piteå. Mest spektakulärt blir det imponerande landmärket, Piteås nya symbol och ett av Norrbottens, ja kanske Norrlands, mest intressanta hus.

Läs mer